GALERIJU AKCIJA

7. maijā Mākslas festivāla ietvaros sesto reizi norisinājusies mākslas akcija „Pastaiga pa Rīgas galerijām”. Akcijā piedalījās 15 Rīgas mākslas galerijas ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību pilsētas galerijām un tajās notiekošajiem pasākumiem. Arī šogad apmeklētājiem tika dota iespēja piedalīties konkursā „Galeriju balva”, kuras vērtība ir 400 Ls. Konkursa uzvarētājam ir iespēja izvēlēties kādu mākslas darbu minētās summas vērtībā, jebkurā no akcijā iesaistītajām galerijām.
Par šī gada „Galeriju balvas” ieguvēju ir kļuvis Sergejs Balašovs. Pastaigā pa galerijām piedalījās aptuveni 300 cilvēki. Galerijas izlozēja arī galeriju speciālbalvu ieguvējus, katra galerija ar balvu ieguvējiem sazināsies personīgi. Akcija notiks arī nākamgad, pirmajā maija nedēļas nogalē.
Akciju organizēja pilna servisa pasākumu aģentūra „Pareizā ķīmija” sadarbojoties ar akcijas veidotāju un aizsācēju Tomu Zvirbuli, mākslas galerijas „Birkenfelds” direktoru.

PASTAIGA PA RĪGAS GALERIJĀM
2011. gada 7. maijā Māksla festivāla ietvaros jau sesto reizi norisināsies mākslas akcija „Pastaiga pa Rīgas galerijām”. Šogad akcijai gatavojas un tajā piedalīsies 15 Rīgas mākslas galerijas. Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību pilsētas galerijām un tajās notiekošajiem pasākumiem. Neaizmirstot tradīcijas – arī šogad apmeklētājiem tiks dota iespēja piedalīties konkursā „Galeriju balva”, kuras vērtība ir 400 Ls. Konkursa uzvarētājam būs iespēja izvēlēties kādu mākslas darbu minētās summas vērtībā, jebkurā no akcijā iesaistītajām galerijām. Tāpat galerijas būs sarūpējušas arī citas pārsteigumbalvas. Tā ir unikāla iespēja mākslas baudītājiem aplūkot, kā arī iegādāties jaunākos un interesantākos darbus Latvijas mākslā. Lai piedalītos balvas izlozē, dienas laikā katram akcijas dalībniekam jāapmeklē visas galerijas, kuras piedalās projektā. Pirmajā apmeklētajā galerijā ikvienam interesentam tiks izsniegta „Galeriju karte”, kurā tiks veiktas atzīmes. Aizpildīto karti ar savu vārdu un kontaktinformāciju jāatstāj pēdējā apmeklētajā galerijā, lai tā piedalītos izlozē. Visi dalībnieki aicināti uz balvu izlozi plkst. 22:30 klubā NABAKLAB. Par mākslinieciski muzikālu atmosfēru rūpēsies pazīstamais dīdžeju tandēms Mixmasteri AG & RAITIS.
Šogad akcijā „Pastaiga pa Rīgas galerijām” piedalās galerijas Birkenfelds, Mākslas XO, Tifāna, Antonija, galerija Arte Berga Bazārā, Pegazs, Zazi, Mūkusalas mākslas salons, Slazds, Pedants, Bastejs, Wheels and Pictures, Jēkabs, Mākslas vēstniecība un Nabaklab galerija „Bez robežām”.

Rekomendācijas dalībniekiem:
* Jāvelk ērti un izturīgi apavi, kā arī jāpaņem lietussargs.
* Doties uz jebkuru tuvāko galeriju (skatīt galeriju sarakstu!) un paņemt galeriju karti.
* Apmeklēt katru sarakstā minēto galeriju, par ko tiek saņemta attiecīga atzīme kartē.
* Aizpildīto karti ar saviem kontaktiem atstāt pēdējā apmeklētajā galerijā.

Pastaigas karti meklējiet galerijās vai internetā galleries.lv/lat/pastaiga-pa-rigas-galerijam/

 

Comments are closed.